-->

20 Resepi Air Balang Paling Laris Di Bulan Ramadhan

- April 17, 2018
Resepi Air Balang Paling Laris Di Bulan Ramadhan. Sedar kah anda, tinggal beberapa  minggu sahaja lagi untuk kita sampai ke bulan Ramadhan. Dan seperti biasa, bila tiba bulan Ramadhan nanti, ramai yang akan cuba untuk menjana pendapatan tambahan atau sampingan dengan cara berniaga.


Kalau anda ada terfikir untuk buat apa-apa projek sampingan pada bulan Ramadhan nanti…. inilah waktunya untuk anda mulakan langkah. Langkah untuk menjana keuntungan ketika bulan Ramadhan, dimana peniaga selalunya menjual di kawasan:-

 1. Bazar Ramadhan
 2. Pasar Malam
 3. Tepi Jalan
 4. Lokasi yang dirasakan strategic dan HOT

Maklumlah, pada waktu ini, sudah ada beberapa tempat yang akan mula membuka pendaftaran untuk sewa tapak bagi bazar ramadhan nanti. Lebih-lebih lagi bagi tempat yang HOT! Memang kena cepat, kalau lambat hantar borang permohonan tapak.. memang melepaslah jawabnya.Bisnes Jual Air Balang Boleh Untung 1000%

Jadi, adakah anda sudah ada terfikir untuk buat apa-apa perniagaan sampingan?

Jika belum ada, saya nak cadangkan anda buat projek bisnes air balang. Bisnes air balang ni memang sudah sebati dengan bazar ramadhan.

Pergi mana-mana bazar ramadahan, mesti ada orang jual air balang. Sebab apa? Sebab air balang ni memang ada permintaan dan memang orang cari di bazar ramadhan. Tambahan lagi bila cuaca tengah panas dan haus memang berebut orang beli!

Jual air balang ni bukan saja sentiasa boleh ‘jalan’bisnes tetapi kadar keuntungan pun sangat tinggi..
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.

Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000.  (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh... 
Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00... Bermakna anda sudah memperolehi RM120... Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air-air yang lain.... Kadar keuntungan kasar bisnes air ini...  selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.Keuntungan Banyak, Persaingan Pun Banyak!

Disebabkan bisnes jual air ni menguntungkan maka, wujudlah sedikit persaingan antara peniaga!

Menjual Air Ini Memang Kerja Mudah... TAPI..

Jika balang air anda serupa sahaja dengan balang 10 peniaga air yang lain, ianya tidak akan memberikan sebarang kelebihan kepada anda untuk menarik pelanggan. Lebih malang lagi, jika air yang anda jual tawar, tak sedap dan tak ada rasa. Mungkin orang akan beli sekali sahaja.. lepastu, mereka takkan beli lagi!

Jadi!..
 1. Macam mana nak tarik pelanggan?
 2. Macam mana nak buat air yang sedap?
 3. Macam mana nak jimatkan kos?
 4. Macam mana nak gandakan keuntungan walaupun hanya menjual 3 balang air?
 5. Macam mana nak pilih lokasi yang terbaik?

Dan bermacam-macam lagi persoalan yang mungkin muncul di fikiran anda! 

Berita baiknya, ada panduan Bisnes Air Balang Di sini....Klik Sini


Percuma Resepi 20 Jus Best Seller

Jika anda dapatkan Ebook Rahsia Jana 7K Sebulan Dengan Jus Buah-Buahan ini, anda bukan saja dapat panduan tetapi turut kongsikan "20 Resepi Jus Yang Paling Laris" di pasar ramadhan. Bukan sahaja sekadar resepi, malah, cara-cara membuatnya secara bergambar juga ada ditunjukkan.


20 Resepi Jus Buah- Buahan tersebut adalah...
 1. Jus Mangga
 2. Jus Tembikai Susu
 3. Jus Tembikai
 4. Jus Carrot Susu
 5. Jus Asam Boi & Limau Kasturi
 6. Jus Mata Kucing
 7. Jus Air Jagung
 8. Jus Nenas Madu
 9. Jus Buah Naga (Dragon Fruit)
 10. Air MILO
 11. Air Laici Susu
 12. Air Blue Hawaian Lemonade
 13. Air Teh Bunga
 14. Air Kelapa Muda
 15. Air Bandung Cincau
 16. Air Barli
 17. Air Cincau
 18. Jus Ciku
 19. Jus Epal Asam Boi
 20. Jus Kiwi


Niat dah ada, modal dah ada tapi tak tahu nak mula dari mana? Ada panduan untuk anda disini..


Semoga berjaya, selamat berpuasa! 

Advertisement


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search